Прост трик почиства бързо и лесно сифона и мивката

0
585
мивката

Всеки човек знае, че поддръжката на дома ни понякога ни се отдава лесно, друг път е много досадно и трудно. Затова никога не е излишно да знаем някой друг трик, с помощта на който да можем да се справим по-лесно с чистенето. Днес ще ви представим един прост трик, който почиства бързо и лесно сифона и мивката.

С помощта на прост трик можете да почистите сифона на мивката си бързо и лесно, при това без неприятните миризми на химическите препрарати, пишат от actualno.com. Ето какво трябва да направите…

Как да почистите мивкатa
Съставки: 1/2 чаша лимонов сок; 1/2 чаша сода за хляб или 4-5 пакетчета бакпулвер за теста.

Начин на приготвяне:
1. Загрейте лимоновия сок в микровълновата (около 30 секунди). Н
2. Добавете содата към сока и оставете бавно да се разтвори в него. В този случай бъдете внимателни – сместа ще бъде доста кипяща.
3. Разбъркайте добре сместа с лъжица.
4. След това бавно го изсипете в тръбата и оставете да кисне 10 минути.
5. След това промийте мивката с гореща вода. Ще се изненадате от постигнатия ефект!

Умивалник (разговорно мивка) е приспособление за миене на ръце и лице. Като правило е снабден с кранове за топла и студена вода или смесител за топла и студена вода. Материалите от които се изработва са керамика, стомана, мрамор, стъкло, гранит. В миналото преди да се създаде канализацията, умивалникът се състои от леген и кана вода. Някой трябва да полива водата докато дтугият човек си измие ръцете и лицето. До легена се намира и предварително приготвена хавлия за избърсване. Умивалници се поставят в банята и кухнята, но този в кухнята служи за миене на съдове. Най-често срещаната форма на умивалника е овалната, но се срещат и правоъгълни или с неправилна форма.

Лимонът (Citrus × limon) е хибридно цитрусово дърво от семейство Седефчеви, както и плодовете на това дърво. Среща се в диворастящо състояние в Индия и Индокитай, а в България е интродуциран, предимно като декоративно растение. Плодовете се използват за кулинарни цели по целия свят, предимно под формата на сок, но и като нектар или лимонова кора. Сокът на лимона съдържа между 5 и 6 % лимонена киселина, придаваща силен кисел вкус. Лимоновият сок притежава и специфичен аромат, ценен при приготовлението на напитки или като подправка на редица ястия.

Вижте още:Всички държим тези неща в банята, а не биваБанята е едно от помещенията в дома, където прекарваме голяма част от времето си. По тази причина мн…May 7 2019vsyakajena.comБанята трябва да бъде перфектно чиста, затова прилагам тези 6 трика, които ми спестяват и време, и париВсеки дом има помещения, които се използват повече от другите и съответно се замърсяват доста по-лес…Oct 14 2018vsyakajena.com