Никога не трябва да слагаме тези храни в блендера

0
516
блендера

В днешно време в кулинарията са въведени много технически изобретения, които да улеснят готвачите. Повечето хора в днешно време у дома имат микровълнова печка, която значително улеснява процеса на готвене. Сред помощните уреди е и блендера. Блендерът е много удобен уред, защото може да нареже и надроби редица продукти. С помощта на блендера можем да приготвим различни смутита и пюрета. Въпреки че има много рецепти, които можем да приготвим с него, има и някои неща, които не бива да слагаме в него. Причината за това е, че те могат да съсипят и уреда, но и ние можем да съсипем тях, като ги обработваме по този начин.

1. Тесто
Колкото и да ни се иска да си приготвим тестото по-лесно, блендерът не е уредът, който ще ни помогне за това. Има специални уреди за правене на тесто, които можем да ползваме. Другият вариант в случая е да заложим на традиционния метод и да го омесим на ръка. Причината, че тестото няма да се получи в блендера е, че съставките няма да се смесят добре и ще се получи смес, но тя далеч няма да е тесто.

2. Лед
Ледените кубчета и всичко, което е току-що извадено от хладилника, може да съсипе всеки блендер, който не е достатъчно мощен. Причината за това е, че остриетата му ще се изтъпят и така той ще стане неефективен и на практика ще се обезсмисли. Ако искаме да ползваме нещо от хладилника, трябва първо да го оставим за десетина минути да се темперира, за да сме сигурни, че няма да повредим уреда.

3. Пюре
Ако смятаме, че можем да сложим сварените картофи, маслото и млякото в блендер и да получим онова пухкаво и вкусно пюре, което очакваме, няма да стане. Причината е, че остриетата на блендерите са твърде остри и мощни и те ще го направят по-скоро на каша, отколкото на пюре.

4. Горещи течности
Проблемът с горещите течности е, че те отделят много пара. Тази пара от своя страна може да повреди стените и капака на блендера, а в по-тежките случаи дори може да доведе до експлозия на капака и да съсипе не само уреда, но и да се разпръсне храна из цялата ни кухня.

5. Сушени плодове
Сушените плодове, особено в някои комбинации могат да доведат до остатъци, които могат да развалят вкуса на следващите неща, които блендираме, а могат и да повредят уреда. Така например, ако сложим в уреда сушени кайсии и сини сливи, те със сигурност ще оставят лепкави остатъци. Затова е по-добре да ги избягваме. Ако обаче държим да ги блендираме, е важно след това да почистим уреда много старателно, за да сме сигурни, че сме почистили навсякъде.

Вижте още:
10 суперхрани, които се крият в кухнята ни (Част 1)Храната е много важна за нас не само защото ни е вкусна и е повод да се видим с приятели и близки, д…Feb 8 2019vsyakajena.com

Тези храни се справят с язвата по-добре от лекарстваЗдравословните проблеми са част от живота ни, независимо от факта, че не ни се иска да е така. Разби…Feb 25 2019vsyakajena.com