микровълновата

В днешно време всеки от нас се стреми да се храни по възможно най-полезният начин, защото хората вече знаят, че храненето е един от навиците, пряко свързани със здравето ни. В същото време обаче много от нас нямат особено много време за готвене. По тази причина често прибягваме до използването на микровълновата печка, която не само върши работа, но и ни спестява време. Когато я ползваме обаче, трябва да сме наясно с някои особености, за да не си навредим сами, без да искаме. Има например някои продукти и неща, които не бива да слагаме вътре, защото рискуваме не само да повредим продукта, но и микровълновата печка. Днес ви представяме 5 от тези предмети.

1. Говеждо месо
Говеждото месо има такава структура, че сложено в микровълнова печка, тя се нарушава и това оди до разрушаване на хранителните вещества в него. Консумацията на това месо след стопляне или готвене в микровълновата може да доведе до хранителни разстройства и смущения в стомашно-чревния тракт.

2. Мляко
Кърмата, по сходни причини с месото, е важно да не бъде притопляна там. Същото важи и за прясното мляко, което също губи редица от своите свойства, когато го поставим в микровълнова печка. Заложете на традиционните начини за притопляне, ако искате да сте сигурни, че няма да навредите на здравето си.Ето как бързо и лесно да изчистим микровълновата както отвън, така и отвътреВсеки, който ползва микровълнова фурна знае колко бързо се замърсява. По стените и стъклената ѝ върт…Sep 3 2018vsyakajena.com

3. Зърнени храни
Проблемът със зърнените храни е същият както с говеждото – в молекулярния състав. Той се разрушава при ползване на микровълнова печка, което води до промяна не само на вкусовите качества, но и се отразяват на организма ни и могат да ни причинят редица здравословни главоболия.

4. Замразени плодове
Замразените плодове са полезни за нас, защото запазват хранителните си качества, след като ги размразим. Ако обаче ги затоплим в микровълнова, всичките им витамини изчезват и на практика те стават без никаква хранителна стойност.

5. Храна в пластмасов съд
Пластмасата, когато премине топлинна обработка, започва да се разлага и отделя карцерогенни вещества. По тази причина е особено вредно да слагаме пластмаса в печки и фурни, защото всички вредни химикали попадат в храната и оттам – в организма ни.
Яна ВОЙНОВАНикога не слагайте тези 6 неща в микровълновата печка, защото е много опасноВсеки знае, че ако поставите яйце в микровълнова фурна, то ще се взриви, а ако обвиете ястието с фол…Aug 6 2018vsyakajena.com

Коментари