Не боядисвайте спалнята в тези цветове – ще се съсипете

0
3
спалнята

Спалнята е едно от помещенията в дома ни, където прекарваме много време. Тъй като това е мястото, на което трябва да си почиваме е необходимо то да бъде уютно, да вдъхва спокойствие и да бъде съобразено със стила и вкуса ни, за да се чувстваме комфортно. Сънят е много важен за здравето ни – и физическо, и психическо. Обстановката на стаята, в която спим, може да допринесе за качествен сън, но може и да повлияе негативно върху съзнанието ни. Особено цветовете на стените, тъй като те преобладават в пространството и оказват влияние на мозъка ни. Днес ще ви представим няколко цвята, с които не бива да боядисваме стените на спалнята си, ако искаме да почиваме пълноценно и да бъдем здрави.

1. Червено
Червеното е цветът на страстта от една страна, но от друга е много силен и агресивен цвят. Няма нищо лошо да има червен акцент под формата на мебел или възглавница или предмет, но не бива цялата стая да е боядисана в червено, защото така мозъкът ни няма да се настрои за почивка, напротив.10 идеи, с които спалнята ще стане уютна (Част 2)Спалнята е едно от помещенията в дома, които трябва да бъдат най-спокойни, защото това е именно мяст…Feb 15 2019vsyakajena.com

2. Ярко зелено
Отново тук проблемът е в яркостта. Колкото по-ярък е даден цвят на стените, толкова по-буден става мозъкът ни. Освен това ярките цветове карат съзнанието да застава нащрек, да се пази от опасност, което със сигурност няма да ни помогне да заспим, а точно обратното – ще стоим будни по-дълго време и ще нарушим почивката си.

3. Оранжево
Оранжевото е нюанс на червеното и се свързва с успеха и щастието. Въпреки това, този цвят е много енергичен и кара хората да се превъзбуждат, което не е желателно, когато е време за сън.

4. Сиво
Сивото не е ярък цвят, нито е агресивен. Но то се свързва с неуспехите и минорното настроение и мозъкът ни го интерпретира като символ на тъга, на лошо време, на неприятности, което го натоварва, а не го отпуска и така на практика отново няма да можем да заспим пълноценно и дълбоко.
Яна ВОЙНОВАЕто какви са ползите за здравето ви, ако държите лимон в спалнята си. Ще се изненадате от ефектаВсички знаем, че лимоните са богати на витамини и са здравословен амулет. Те също така имат антибакт…Sep 30 2018vsyakajena.com