Направете това преди пътуване и забравете за миризмата на застояло

0
188
миризмата на застояло

Всеки от нас знае, че когато ни предстои пътуване, особено ако е по-дълго, трябва да обърнем внимание на някои неща у дома, за да може когато се върнем, всичко да е наред. Често обаче, миризмата на застояло е там, независимо от подготовката ни. Затова и днес ви представяме един трик, който ще ни помогне да я премахнем веднъж-завинаги.

Може би ви се е случвало да отсъствате от дома си за по-дълго време, а когато се приберете, още от вратата да сбърчите нос заради миризмата, която се носи, пишат от jenata.blitz.bg. Много хора веднага се втурват към хладилника, за да проверят за нещо развалено. Източникът на неприятната воня обаче не е там, а на едно съвсем различно място – в канализацията!

Сифонът под мивката е едно от най-мизерните места. Ако не се почиства редовно, мазнините и хранителните отпадъци се натрупват. Дори и да не се стигне до запушване, преминаването на водата по него се затруднява. Когато използвате мивката всеки ден, проблемът не се проявява, защото натрупаната мръсотия редовно се залива с вода.

Ако обаче не я използвате в продължение на месец или по-дълго време, водата в сифона се изпарява и всички отлагания в тръбата ще започнат да разпространяват прекрасния си аромат първо в кухнята (банята), а след това и в останалата част от апартамента. Този проблем се решава по два начина. Най-добре е, разбира се, редовно да почиствате тръбите самостоятелно или с помощта на специалист. Това ще ви спести много проблеми в бъдеще. Ако нямате време и желание за подобна операция, можете просто да излеете малко слънчогледово олио в мивката. На този страхотен трик ме светна съседката.

Първоначално не повярвах, че ще ми реши проблема, но преди поредното пътуване реших да опитам, налях олио в мивката (между другото, това се отнася и за сифона в банята и тоалетната), а когато след месец се прибрах – чудо, неприятната смрад я нямаше! Маслото образува нещо като защитен слой, не изсъхва и не позволява на зловонните отлагания да се разпространяват. Така неприятната миризма от сифона няма да се появява, дори да не пускате вода 2-3 месеца!

Вижте още:
Учените потвърдиха: Пътуването с приятелки е полезно за здравето
Пет полезни трика за пътуване, които със сигурност не знаетеПътуването е истинско удоволствие, което е любим начин за разпускане и за забавление на голяма част …Apr 2 2019vsyakajena.com

loading...