Мухи у дома? 6 бързи начина да се отървете от насекомите вкъщи

0
441
мухи

Пролетта вече е тук и това означава няколко неща. Първо, предстоят ни няколко месеца, в които времето ще бъде променливо – ту топло, ту студено и ние трябва да се съобразяваме с тази особеност. Второ, природата се събужда от зимен сън, което означава, че навън става все по-красиво и това ни зарежда с енергия. За съжаление, освен природата, се събуждат и всички насекоми, които през зимата не ни тормозят и пречат. Мухите са може би най-нахалните буболечки, тъй като не само издават шум, когато са около нас, но и много бързо се размножават и могат да превърнат дома ни в истински кошмар. Днес ще ви представим 6 бързи начина, с помощта на които лесно и бързо можем да се отървем от досадните мухи веднъж-завинаги.

1. Хранителни източници
Като всяко живо същество и всички мухи се нуждаят от храна. Често ние оставяме някаква храна или трохи по плотовете или масата, без да си даваме сметка, че те се превръщат в рай за мухите и другите насекоми. За да не отглеждаме мухи у дома, просто трябва да сме сигурни, че никъде из къщата ни няма хранителен източник, от който те да си набавят нужната им храна.
2. Домашни любимци
Те ни носят изключително много радост и щастие, но е много важно да почистваме след тях, ако искаме домът ни да не е пълен с насекоми. Ако имаме котка е много важно да почистваме изпражненията й редовно, защото мухите обичат да снасят яйцата си именно там. Освен това е важно да къпем любимците си, за да сме сигурни че са чисти и че някоя муха не е снесла в козината им. Домашна рецепта ще разкара всички комари, хлебарки и мухи от вашия дом! Нужно е да изчакате само два часаНе са ви нужни скъпи препарати, вижте как с подръчни средства ще преборите досадните насекоми завина…Jul 5 2018vsyakajena.com

3. Откъде влизат мухите
Ясно е, че колкото и да се пазим, когато държим прозорци и врати отворени, мухите влизат през тях. Затова е важно да следим този процес, а най-ефективният начин да се предпазим е да си сложим комарници, които ще ни позволят да проветряваме, без да се притесняваме, че ще влязат нежелани насекоми в дома ни.
4. Капани
Всички сме виждали тези лепкави ленти, които не изглеждат особено приятно, нали? Факт е обаче, че те действат. Така че ако видите, че домът ви се пълни с мушички е най-добре да сложим такива капани, които бързо и лесно да уморят мухите у дома и да ни избавят от този проблем.

5. Растения
Растенията не само са красив детайл в стаята, но могат и да бъдат наш верен помощник в борбата с мухите. Оказва се, че има някои растения, които са естествен враг на тези насекоми. Такива са лавандулата, ментата и босилека, например. Хубавото е, че и трите имат приятен аромат и ще освежат въздуха у дома.
6. Репелент спрей
Още един начин да се справим с напастта е като използваме репелент спрей. Добре е да го слагаме около прозорците и вратите, за да може да отблъсква опитващите се да влязат вътре насекоми. Важно е да не прекаляваме с количествата обаче, тъй като миризмата му е силна и може да ни стане лошо.
Яна ВОЙНОВАКрай на мъките: С тези трикове бързо и лесно ще се отървем от мухите и комарите веднъж-завинагиВ разгара на лятото сме и най-сетне можем да се насладим на хубаво време и слънце. Това прекрасно ус…Aug 13 2018vsyakajena.com