Как да изчистим къщата по-лесно

0
364
изчистим къщата

Едно от наложителните, но особено досадни домакински задължения, е почистването на цялото жилище. Много от нас подхождат с досада към това действие, което го прави още по-трудоемко. Затова днес ви представяме как да изчистим къщата по-лесно, по-бързо и да се чувстваме по-приятно, докато го правим.

Чистенето не е по вкуса на всеки човек. Не всеки от нас харесва да пуска прахосмукачка, да бърше прах или да… мие банята, предава Дарик, предават от jenata.blitz.bg. За други хора обаче домашните задължения са като песен. Една възможност да се раздвижат добре вкъщи, да направят пространството около себе си по-уютно и приятно. Уви, повечето от нас не могат да си позволят домашна помощница и затова сме ви подготвили 5 чудни идеи, с които да направите домакинската работа с една идея по-приятна.

1. Пуснете си музика
Позитивната нагласа винаги помага да се справим по-лесно с нещата, които изискват енергия и усилия. Насладете се на времето, което ще прекарате в почистване на дома – танцувайте и пейте с цяло гърло. Чистенето си е една ефективна тренировка. Ако имате деца, покажете им, че чистенето не е скучно занимание. Музиката е идеална за тази цел.

2. Изхвърлете всичко старо и ненужно
Колкото по-малко предмети, толкова по-малко за чистене и подреждане. Дръжте само най-важните и ценни за вас неща. Стари вестници и списания не са ви нужни, както и дрехи или напукани чаши.

3. Инвестирайте и заложете на модерното и практично
Купете си прахосмукачка робот. Тя ще ви спести много време, ще почисти добре. Има различни предложения на пазара. Изберете най-доброто според бюджета ви.

4. Чистене на зони
Разделете къщата на зони, така може чистете по няколко минути всеки ден. Отделете по 30 мин. всеки ден за една или друга стая в дома. В един ден от седмицата пък правите едночасово почистване на цялата къща – основните неща.

5. Трик, с който да почистете микровълновата лесно и бързо
Просто е! Разрязвате един лимон. След това изцедете двете половини в купа с вода. Корите не ги изхвърляйте, а ги пуснете в купата с вода. След това поставете дадения съд в микровълновата. Усилете печката на по-силна степен, оставите на 4-5 минути. Отворете и забършете вътрешността. Освен, че ще почистите наслояванията по-лесно, ще ароматизирате приятно микровълновата печка.

Вижте още:Доказано: Домакинската работа е вредна за здравето. Ето какво трябва да знаем за чистенето у домаДомът е мястото, което всеки от нас обича и е съвсем логично, че полагаме големи усилия, за да изгле…May 22 2018vsyakajena.comАгресивните домакински химикали увреждат чернодробните клеткиВсеки от нас знае, че има определени препарати, които се ползват за почистване на дома. Те имат разл…Apr 22 2020vsyakajena.com