Задължително трябва да знаем тези неща за почистването на дома

0
530
дома

Домът ни е мястото, където прекарваме много време всеки ден. Освен това е мястото, на което се събираме със семейството си, приятелите си и близките си. По тази причина трябва да бъдем внимателни и да полагаме грижи за състоянието му. И тук става дума не само за ремонтните дейности, които периодично се налагат, за да бъде домът ни енергийно ефективен и красив от естетична гледна точка, но и за ежедневната му поддръжка. Днес ще ви представим няколко неща, които е задължително да знаем, за да можем да почистваме ефективно дома си и да защитим здравето както на себе си, така и на останалите членове на семейството ни.

1. Белина с амоняк
Белината е част от почистващия арсенал на всеки човек. Проблемът е, че ако я смесим по грешка с амоняк, това може да провокира химична реакция, която е много опасна за здравето ни. От тази реакция във въздуха започват да се отделят токсични пари, които при вдишване могат да причинят редица респираторни проблеми. Затова винаги трябва да внимаваме да не се стигне до това.

2. Дезинфекция на сурово месо
Месото, дори и да сме напълно сигурни за произхода му, може да предизвика различни инфекции, когато се допре до други продукти, ако не го дезинфекцираме както трябва. Причината е отделянето на микроорганизми. Затова е важно да предприемем стъпки, които да ни осигурят сигурност, че месото няма да пренесе организми по другите продукти и да доведе до инфекции. За целта просто трябва да сме сигурни, че ножът, с който режем месото е напълно чист. Друго, което е важно е дъската за рязане. Тя също трябва да е напълно чиста, за да не е благоприятна среда за бактерии.

3. Проветряване
Чистият въздух е много важен, не само за свежестта на дома ни, но и за здравето. Неслучайно, когато някой е болен, е много важно помещението, в което се намира, да бъде проветрявано редовно, за да може организмът да им достъп до свеж въздух, който да му помогне да се справи с вируса. Когато обаче не проветряваме достатъчно често, въздухът застоява и това е благоприятна среда за образуване на различни микроорганизми и бактерии.

4. Почистване на хладилника
Хладилникът е мястото, на което държим най-разнообразни продукти, което води и до необходимостта от редовното му почистване. То се изразява в това да извадим продуктите и да почисти вътрешността на хладилника. Другото, на което трябва да обръщаме внимание е срокът на годност на продуктите и редовно да ги почистваме.

5. Плесен
Плесента е неприятен проблем, който в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Тя се наслоява в белите ни дробове, ако не я почистим адекватно и може да провокира редица проблеми. Важно е редовно да проверяваме помещения като бани, кухни и по-влажните места в дома, където е най-вероятно да се образуват плесени.
Яна ВОЙНОВАТези 5 промени у дома запазват здравето ни непокътнатоДомът ни е мястото, в което прекарваме голяма част от времето си. Това именно е мястото, където чове…Feb 11 2019vsyakajena.com

3 основни грешки могат да съсипят дома ниКакто всеки от нас знае, домът е нещо, което всеки човек цени високо. Почти няма хора, а които да не…Feb 13 2019vsyakajena.com