Ето кои неща в дома ни съсипват здравето ни

0
1130
неща

Домът неслучайно се нарича „семейно огнище“. Това е мястото, на което всеки от нас обича да се прибере след дълъг работен ден и да си почине, да се види със семейството си и да се наслади на уюта и спокойствието.

Дори и когато сме отишли някъде на екскурзия или почивка, в някакъв момент просто искаме да се приберем у дома – там, където всичко ни е познато и където се чувстваме най-добре. Понякога обаче сами, без да го осъзнаваме, застрашаваме здравето си в жилището си и днес ще си поговорим именно за онези неща, които могат да ни съсипят, ако не ги променим веднага.

1. Чаршафи
Чаршафите са едно от нещата, които са много важни, дори и на пръв поглед да не е така. Леглото ни е мястото, на което спим и особено през лятото, често спим с малко дрехи. Това значи, че кожата ни се допира до чаршафите и когато те не са чисти, това може да предизвика ужасни алергични реакции или възпаления и кожни инфекции. По тази причина е необходимо да сменяме чаршафите си поне веднъж в седмицата, за да сме сигурни, че по тях няма бактерии, мъртва кожа и други микроби, които да ни „се лепнат“.

2. Стара прахосмукачка
Прахосмукачката е уред, който присъства във всеки дом. Без нея е много трудно да поддържаме чистотата вкъщи и да се отървем от досадната мръсотия. Проблемът с нея е, че докато не се развали, повечето хора не я сменят. А ако прахосмукачката ни е твърде стара, това значи, че тя най-вероятно замърсява въздуха вкъщи със същия този прах, от който се предполага, че го чисти. Не слагайте огледало на тези места в дома, опасно еВсеки от нас се нуждае от огледало, затова няма дом, в който да няма поне едно. Даже в най-честия сл…Feb 21 2019vsyakajena.com

3. Цигарен дим
Много хора, дори и да са пушачи, избират да пушат извън дома си. Но има и такива, които предпочитат да си пушат вътре или най-малкото когато се съберем с гости, се случва така, че да пушим вътре. Проблемът е, че цигареният дим се наслагва по стените, предметите и въобще в помещението и трябва да предприемем мерки. От една страна е много важно да проветряваме често, за да може димът да напуска помещението. От друга страна е добре поне от време на време да не пушим вътре, за да може да предотвратим тези наслагвания.

4. Постелка за баня
Постелката за баня е много полезна, особено когато бързаме да излезем от душа. В същото време обаче никой не се замисля, че тази постелка се намира в едно от най-влажните и благоприятни за развитие на бактерии места в жилището. Затова е много важно да я почистваме редовно, ако не искаме по краката ни да се полепят бактерии, които могат да доведат до образуване на гъбични инфекции.

5. Стара боя
Старата боя не е само естетически проблем. Ясно е, че след известно време цветовете избледняват и трябва да ги освежим. Но това не е единствената причина за освежаване на боята. Старата боя съдържа в себе си вещества, които в даден момент могат да станат опасни за нас, защото те се отделят във въздуха и така ние ги вдишваме, а това може да доведе до респираторни проблеми.
Тези 3 основни грешки могат да съсипят дома ниКакто всеки от нас знае, домът е нещо, което всеки човек цени високо. Почти няма хора, а които да не…Feb 13 2019vsyakajena.com