Ето защо не бива да изхвърляме тези 7 неща

0
330
изхвърляме

Всички ние имаме периоди, в които не изхвърляме нищо от дома си, но след идва момент, в който решаваме да изхвърлим всичко онова, което вече не ползваме и само събира прах на някой рафт или в някое чекмедже. Според различни поверия, има вещи у дома, които не бива да съхраняваме, защото носят лош късмет и негативна енергия. Оказва се обаче, че има и такива неща, които е по-добре да не изхвърляме, защото те могат да бъдат използвани отново, за други цели и по този начин да си улесним живота и ежедневието. Днес ще ви представим 7 вещи, които е добре да не бързаме да хвърляме, преди да сме ги използвали по възможно най-добрия начин. Ето и кои са те:
1. Стари чорапи
Чорапите са едно от нещата, които доста бързо се износват и обикновено първата ни работа, когато това стане, е да ги изхвърлим. Оказва се обаче, че има и по-добро приложение за тях. Съвсем спокойно можем да ги превърнем в своеобразни ръкавици, с които да забърсваме прах от различните повърхности у дома. Предимството им е, че те попиват мръсотията и не й позволяват да се разнесе из въздуха.
2. Кутии за обувки
Да, те са обемни и ни се струва безсмислено да ги запазим, защото заемат много място. Да, обаче според редица експерти е по-добре да съхраняваме обувките си в тях, дори и след като сме ги носили, защото така ги предпазваме от замърсяване и удължаваме живота им.
3. Картонени кутии
Картонените кутии имат подобно приложение като кутиите за обувки. Те могат да се превърнат в страхотно място за съхранение на най-различни предмети и джунджурии, така че да не ги губим или търсим постоянно. Ето кои са личните вещи, които никога не трябва да споделяме дори и с най-близките си (ЧАСТ 2)Всяка от нас си има свои лични вещи, които винаги носи със себе си и използва абсолютно всеки ден. М…Jan 14 2019vsyakajena.com

4. Хартиени торби
Хартиените торби могат да ни помогнат, когато имаме някой не съвсем узрял плод. Само трябва да го увием в тях и да го оставим за ден-два. След това ще видим, че плодът е напълно узрял и готов за хапване.
5. Вестници
Вестниците, макар и да са нещо, което все повече се превръща в отживелица, са един от най-ефективните предмети за почистване на стъкло или огледални повърхности. Затова не е добре да ги хвърляме веднага, а първо да ги използваме за нещо полезно.
6. Наполовина изгорели свещи
От една страна няма смисъл да хвърляме свещ, която все още можем да запалим, за да си създадем приятна атмосфера. От друга страна, ако запазим восъка от изгорялата свещ, можем да си направим нова съвсем лесно. Трябва само да разтопим восъка и да го излеем във форма, която искаме. След това слагаме и фитилче и сме готови.
7. Стари бръснарки ножчета
Бръснарското ножче, когато се изтъпи, не може да се прилага по предназначение. Това не значи обаче, че не можем да го ползваме за рязане на други неща, като стърчащ конец от дрехата ни, например.
Яна ВОЙНОВАЕто кои неща в дома ни съсипват здравето ниДомът неслучайно се нарича „семейно огнище“. Това е мястото, на което всеки от нас обича да се прибе…Mar 20 2019vsyakajena.com