Експертите разкриха колко често трябва да перем чаршафите

0
254
чаршафите

Хигиената у дома е едно от най-важните неща. Всеки от нас има определени изградени навици, с които поддържа не само себе си, но и дома си в нормално състояние. Хигиената е важна не само, за да бъде домът ни уютен и приятен, но и за да бъдем ние и близките ни здрави. Дори и да не цапаме самите ние, в дома се натрупват микроби и прах, които редовно трябва да бъдат почиствани. Същото важи и за дрехите и спалното ни бельо.

Всеки човек се поти и така се отделя себум, който се натрупва в дрехите и чаршафите ни. Така се образува благоприятна среда за бактериите, които след това попадат върху кожата ни и я замърсяват. Затова е важно да перем чаршафите си редовно. Какво точно обаче означава „редовно“?Ето какви са ползите за здравето ви, ако държите лимон в спалнята си. Ще се изненадате от ефектаВсички знаем, че лимоните са богати на витамини и са здравословен амулет. Те също така имат антибакт…Sep 30 2018vsyakajena.com

Експертите посочват какъв е точно периодът от време, на който трябва да перем спалното си бельо, за да сме сигурни, че всичко ще е чисто и свежо. При възглавниците е задължително да слагаме калъфки. Те трябва да се перат веднъж месечно, а самите възглавници е достатъчно да изпираме 2-3 пъти в годината, за да са чисти.

Чаршафите са материята, до която се опира цялото ни тяло, затова е важно да ги перем поне веднъж в седмицата. Така ще сме сигурни, че всички микроби, себум и прашинки са премахнати и кожата ни е на сигурно място, докато спим.

Одеялата и завивките също трябва да се перат веднъж в седмицата или най-много на десет дни. Само така ще можем да сме спокойни, че в тях няма наслоена мръсотия и микроби, които след това да попаднат в организма ни. Освен това експертите съветват да изнасяме възглавниците и матраците навън, на въздух, поне няколко пъти в годината на слънце, за да може да „дишат“ и да се освободят от всичко натрупани прашинки.
Яна ВОЙНОВА5 начина да освежим дома си през лятотоНе е тайна, че заобикалящата ни среда влияе на нашето настроение и цялостната ни перспектива. Помисл…Jul 4 2019vsyakajena.com