Всички правим тези грешки при почистване, а те съсипват усилията ни

0
436
почистване

Всеки дом се нуждае от редовно и старателно почистване, ако искаме той да бъде в добър вид и да дава уютно и приятно усещане както на гостите, така и на живеещите в дома. Всеки, който отговаря за това задължение у дома си е изградил някаква рутина, когато става дума за чистенето. Един започва с прахта, друг с подовете, трети с предметите…Всичко е въпрос на избор и лично усещане за удобство и организация. Факт е обаче, че всички ние правим някои грешки при почистване, без дори да се усетим за това, а те от своя страна съсипват всички останали усилия, които полагаме, за да поддържаме жилището си в перфектен вид. Днес ще ви представим някои от най-разпространените грешки и защо те са опасни за здравето ни.
1. Дъска за рязане
Дъската за рязане е един от кухненските предмети, които трябва да бъдат почиствани редовно, по простата причина, че на нея режем продукти от различно естество, които съдържат различни бактерии и когато те се съчетаят, може да се стигне до образуване на неприятни инфекции и дори зарази. Повечето хора обаче използват обикновен препарат за почистването й и това е основна грешка. За да я почистим добре, е по-ефективно да я накиснем в почистващ разтвор и след това да я измием.Не слагайте огледало на тези места в дома, опасно еВсеки от нас се нуждае от огледало, затова няма дом, в който да няма поне едно. Даже в най-честия сл…Feb 21 2019vsyakajena.com

2. Миене на прозорци
Миенето на прозорците е едно от неприятните задължения, но е наложително. Когато те са чисти в дома ни влиза повече светлина и се променя както атмосферата, така и качеството на светлината вътре, което се отразява добре на зрението ни. Грешката, която правим е, че често ги мием, когато навън грее слънце. Проблемът е, че когато прозорецът е огрян от пряка слънчева светлина препаратът изсъхва по-бързо и така на практика хабим ресурсите си и не почистваме качествено. Затова е добре да ги мием при облачно време.
3. Дистанционното
Много от нас направо забравят да почистват дистанционното на телевизора си, а това е огромна грешка. То се пипа от много хора, които често не са с особено чисти ръце и така се превръща в инкубатор за бактерии и вируси, които след това попадат върху кожата ни и така – в организма ни.

4. Пликчета за пазаруване
Това е друго нещо, което рядко се сещаме за измием, а просто прибираме при всички останали торбички. Проблемът е, че обикновено тези пликове са взети от магазин, където има постоянен поток от хора и не се знае какви бактерии има вече в него. Затова преди да го приберем, е добре да го измием и да го оставим да изсъхне.
5. Кръгови движения с гъбата
Гъбата е най-добрият приятел на почистващия дома. Когато обаче използваме кръгови движения, ние на практика замазваме мръсотията, а не я премахваме. За да почистим ефективно, трябва да правим движения напред-назад, които да изтъркат мръсотията, а не просто да я замажат.
6. Четка за зъби в шкафа
Много хора държат четката си за зъби в шкаф в банята, защото смятат, че така я предпазват от замърсяване. Всъщност обаче се случва точно обратното, защото банята като цяло е влажно помещение, а четката за зъби е мокра след употреба и когато я затворим в тъмно място като шкаф, това е перфектната атмосфера за образуване на бактерии.
Яна ВОЙНОВАТези 3 основни грешки могат да съсипят дома ниКакто всеки от нас знае, домът е нещо, което всеки човек цени високо. Почти няма хора, а които да не…Feb 13 2019vsyakajena.com